Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tågsviten


Hybris / är jag skyldig eller fri

Ett ånglok dånar genom dalen,
men styrs inte av sig själv.
Ljudet, så skräckinjagande, tomt.
Den lätta brisen säger så mycket mer
-
Bredvid mig dånar ångloket.
Jag är en bris, så
opåverkad passerar jag obemärkt.
Stupet är nära.
Passagerarna lägger obekymrat patienser,
eller äter smörgåsar och dricker te.
Snart exploderar ångloket mot mark.
Snart är alla döda.
Själv passerar jag, opåverkad.




Fri vers (Fri form) av Kajsa M
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-07-24 16:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow! En riktig fullpoängare! 5/5
2020-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Kajsa M