Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet död

livet

Tåra att i dag att leva
Att överleva morgondag
Vad varför jag
Nu jag lärt mig i år förstår lite av allt jag lärt
Nu jag åldern mot mig ser år har till dagar blivit inget kvar

Nu dog jag en infarkt i hjärtat mig bort tog

Död jag i dag är min första
Död troligen i morgon med
Döden sa inget om när man får komma tillbaka

Dog ja det gjorde jag som man ska med ånger för allt jag skulle o inte skulle ha

Ja som död lätt att förstå saker som livet har svårt så lätt att frågor ge när man död är alla borde en stund vandra in dö sedan leva så kan man livet se

Åldern var värk livet var efter tankar före havets brus inte längre närvarande var borta bara en vägg en sup en väddösik

Jag kan inte veta men död är jag i någons famn kanske den vägen som jag alltid inte vilja till i trygghet känsla av en motagande famn fans.

Så jag död är sitter ligger här nöjd livet mig gav det som var för mig
jag fick ett liv att leva o skapa vad jag vill

jag målar hagar av råg kossor på bete hästar som trava över ängar gröna
barn som flyger sina drakar barfota i gräset mellan lövskog o mark
i skogen växer ungdjuren upp till att ta över jordens skogar efter oss
östersjöns djupa hålor skapas nya liv som tar efter oss över

stenen den lilla grå den som kommer att se allt slut ligger o vilar
tar den i min dröm skickar den ut i det blå




Övriga genrer (Kåseri) av Steff...
Läst 188 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-07-28 01:40



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Så mycket tankar om livet, om vad man drömde och vad som blev ! Mycket man skulle önska man gjort annorlunda - men jag tror att man i varje givet ögonblick gjorde så gott man kunde - utan facit ! Livet är en gåta - älska och förlåta ! Många fina formuleringar t.ex. sista versen !

2020-08-01

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet med tillbakablickande över livet med dess plus och minus.
2020-07-28

  Öknens Ros VIP
Mycket tankar om livet och döden, fint avslut om den lilla grå stenen.
2020-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Steff...