Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snäckskal och brus

I en snäckas
vindlande gång

med
havsminnens
svall och brus

jag sökte mitt
hem och hus

Längs
sandgrund
och
böljande hav

gick snäckans
vindlande gång

likt sirenens
lockande sång

Förbi
sjömanskyrkan
och båten i kvav

Och dit där
någon grävt sig
sin egen grav

Allt fanns berättat
i den snäckans
gång

bland
urtidsminnen
och måsars skri

bland havsbrus
och vindars gång

Jag sökte och fann
mitt hem och hus

i ett snäckskals
vindlande gång





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-08-21 07:37



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint om suset från en snäcka, min far hade en som jag lyssnade på som liten,
det väckte min längtan till havet.
2020-08-21

  Kajan VIP
Gillar, på många sätt. Texten är vindlande även till rytmen. Bra!
2020-08-21

    Sefarge VIP
Tankeväckande!
Att lyssna till det
Brus som flytt.
Och det som
ännu finns
kvar. ..


2020-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP