Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Engelsvenskt 'false vår' eller på engelska 'false war' eller tv-serien 'Foyles war'? Det är väl ungefär samma uttal där? Det som kan bygga upp spänningen i en bok som kanske är en rysare till thriller, en 'säker' ingrediens.


En sådan där tolkningspolitisk fråga?



False vår
eller på ren svenska då en titel 'Falsk vår',
exempelvis för att det som händer utspelar sig
på hösten, men utger sig för
att ha sin årstid redan något halvår före.

False war
vad som utger sig för att vara eller avspegla krig.
Kanske för att det är en pjäs som utspelar sig
just före eller efter en verklig eller påstådd stridighet.

eller en teveserie som gått i repris
några gånger i litet olika kanaljer...
...med sin spännande början i svt.
Haft sin givna publik och då troligen
något mer dyr i inköp, billigare senare.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 165 gånger
Publicerad 2020-08-25 00:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP