Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggtråd i vällingen

 

 

Rasslet från dina kuvade fantasier

Spräcker Herraväldets trumhinnor

När du kryper som en smittad hynda

Mot torgets graffitimålade stupstock

Under folkmassans svettiga upphetsning

 

• 

Barnet närs av välling och hat

Pimpad av föräldrarnas gäckande förväntningar

Bryter sig loss från taggtrådsvaggan

Och smyckar sig med en navelsträngsgloria

Innan det självdör i frid

 

Svullna direktörers plånböcker

Fladdrar som hakkorsflaggor i horvalvet

Fläker ut sina kontanter och korta kukar

I limousiner på väg till Nasdaqpartajet

Där de skall fäktas med sina könsorgan

 



Maskinerna är rostiga, slamrar och väsnas

Där arbetarna rotar efter kafferast och brödsmulor

Medan Von Oben föräter sig på lismande komplimanger

Från mulliga mellanchefer som svikit den svarta kampen

För trettio syfilissmittade silverpenningar

 

 

Jag spyr ut mina ord, fraser, pamfletter

Som en suffragett bunden vid bålet

Uppkastningar av vämjelse, äckel och visioner

Hoppet om att slippa få leva under piskans rapp

Raderas så fort mina censurerade ord släpps loss

 


 

Intrigerande myndighetsmänniskor på personalfest

Tävlar om vem som är fetast och välter flest fittor

Nekar pension, sjukersättning och sunt förnuft

För att smida deras libido till astronomisk kåthet

Fontänorgasmerna sjuder vid varje stämpel med ”Avslag!”

 


 

Livet – detta avsked liggande på bår – surnar som kärlek

När du ber om frid och en minuts molnighet

Livet – en fest där du nätt och jämt inte avskys – härsknar som empati

Om du kastar ut dina gatstenar till skrik mot existensen

Livet – något du aldrig slipper undan – är ditt ultimata straff

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Judas Ekholm VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-03 17:37



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Stämningen i den här texten får mig att tänka på Ulf Rambergs politiska affischer - hans bilder är svåra att glömma ! Samma genomskådande vrede gentemot maktmissbruk och mänsklig utsatthet skildrat med en extra skruvning i dimensioner och perspektiv som tar tag och berör !
2020-09-08

    Lena Staaf VIP
Här gör du processen kort med alla de som flyter ovanpå och livnär sig på att suga ut och förtrycka vanligt folk. En iskallt glödande text!
2020-09-03

    Elisabeth Nilsson VIP
En fet välskriven käftsmäll till ett samhälle på drift, där pengar och makt styr det mesta. Medan vanligt folk får knapra på det lilla som bjuds.
2020-09-03

  Briza media
Nattsvart tolkning av livet och dess orättvisor.
2020-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP