Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan stjärnorna slocknar

Innan stjärnorna slocknar
och solen gått i moln
Innan månen gått ner
och havet har frusit
Innan regnet har slutat
och dropparna dunstat
Innan vinden har mojnat
och molnen dragit förbi
Innan ljuset har slocknat
och mörkret är här
Innan sången har tystnat
och rösten inte hörs
Skall jag minnas klangen
ur din strupe
Som steg mot taket
där i den vackra salen
Det var första gången
jag hört något så vackert

Så tystnade sången
mitt i en melodi
Som stannat kvar i mitt hjärta
men som jag hör
Ibland långt bort
Jag vänder mig om för att se
om du finns kvar
En blå himmel och en sol
lyser upp den grå dagen
Ditt ansikte ser jag framför mig
i ett moln så vitt och vackert
Du ler så som du alltid log
där i den vackra salen




Fri vers (Prosapoesi) av mollypoet
Läst 137 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-04 15:33



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
tack bra
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

mollypoet
mollypoet