Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I det ordlösa

jag sluter mig
för att öppna mig,
fjärmar mig
för att närma mig
orden är fyllda av tystnad
men i det ordlösa ljuder
en myriad av röster

jag odöps nu
till namnlöshet
och ogifter mig
och obegravs
i en konfessionslös kyrka,
i katedralen av näver
och mossa
och skägglav
där altargången
är ett solbelyst lingonsnår

i odopet upptas jag
i en herrelös församling
och i ogiftet lovas
ständig förundran
och årsringar byts
under avgivandet av hemliga löften
och i obegravningen fridlyses
det jag just var på väg
att trampa ner
medan blåklockorna ringer
och hela Hornavan är fyllt
av vigvatten




Fri vers av Anders L VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-09-14 17:33



Bookmark and Share


  Ingvar Loco Nordin VIP
Har länge haft idén att åstadkomma ett ljudstycke jag vill kalla The Great Un-learning, med ljud från massor med repetitioner jag spelat in med The Great Learning Orchestra. Ska bli av! Din dikt påminner mig!
2021-11-16

  Vind
Vacker och befriande text, i en värld där sekter besvärjer sin ensamrätt
2021-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Anders L
Anders L VIP