Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Flimmer

Det var en störning
En flicka uppå bron
En sen och ljummen kväll
Hon messade till nån
Mitt på viadukten
Med armen uppå räcket
Hon hade inte bråttom
Förutom mig fanns ingen
trafik att tala om
Hon påminde om mig själv
Jag har också suttit
Med armen uppå räcket
Och velat verka världsvan
Fast ingen alls ser på
Tvekat: vill jag prata
eller stänga av? Agera,
Eller hoppa av
Framåt eller bakåt
en fråga utan mening
För allt hon hoppas på,
allt jag hoppas på,
Är sommarvind och kvällsmat
Blanka, tysta svar




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-17 16:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här gräver sig in. Fångar ett mänskligt ögonblick och relaterar det, skapar en gemenskap mellan två främmande själar som aldrig möts. Jag fastnar i "blanka, tysta svar", letar efter något i de orden. Det är som att jag i dem hittar någonting i en dröm som hela tiden glider undan innan jag får veta vad det är.
2023-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP