Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När en bror dör

Antingen finns man
eller så finns man inte.
På en sekund vänder, förändras
och rämnar livet

Nästa Andetag uteblir liksom
Massiv ofattbar tystnad
Helt befriad från luftrörelse

Energin tar ju  vägen nånstans
Det fullständigt unika som är liv
Som skapar liv av sammansatta celler
Vart tar den vägen?
Var tar du vägen?

Min bror, vår bror
Syskon är som en del av en själv
Sammanflätade i gener och minnen
Minnen som när du var sex och hade gröna galonisar,
Munspelet, skinnjackan
Den där underfundiga så knäppa humorn
Och våra ändlösa vilda diskussioner

För oss kvar i livet bultar ångesten
Vilsna tankar rasar runt inom oss
Vi  som lever kvar
Kan man bära bara minnen?
Räcker det..




Fri vers av Maria Alfredson
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-29 06:37



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
jag vet hur det är .min bror dog 2016. minna 2 söner blev ej gamla , man måste kämpa vidare .men det är inte lätt -kram siv birgitta
2020-10-03

  Lottie Ålhed VIP
Vackert om längtan förtvivlan och sorg.Applåd!
2020-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria Alfredson