Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Hur dödar koppar virus?

 

-Varje kopparatom innehåller en fri elektron som påverkar virus och bakterier genom att oxidera dem.
Koppar ändrar därmed irreversibelt virusets morfologi genom att attackera proteinerna i manteln före fullständig förstörelse.

Mänskliga koronavirus varar bara 10 minuter på kopparytor, medan det på andra ytor som PVC, keramik, glas eller rostfritt stål kvarstår i flera dagar.


Koppar har använts för medicinska ändamål sedan urminnes tider. Egyptiska och babyloniska soldater vässade sina bronssvärd (en legering av koppar och tenn), och de resulterande metallflisen användes för att behandla sår.

Tidigare har koppar också använts för att bota medicinska tillstånd i Kina och Indien och är en viktig del av indisk Ayuverda-medicin. Även Hippokrates använde kopparoxid och kopparkarbonat för att behandla hudinfektioner.

Nya studier runt om i världen har visat att användning av koppar på regelbundet berörda ytor på sjukhus minskar antalet mikroorganismer med upp till 90%.

Dessa ytor inkluderar sängskenor, stolarmar, hissknappar, nattduksbord, kranar och dörrhandtag. Västra sjukhus (särskilt i Frankrike) började använda koppar före Covid-19-pandemin.

Vissa vanliga virus, såsom säsongsinfluensa, har inte ett stabilt vaccin på grund av mutationer. Kopparytor är dock effektiva, oavsett vilka mutationer mikroberna lider av.
Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-30 08:45Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
ja, det är därför människor delar i kyrkan med samma silversked, som prästen ger dem något att dricka utan rädsla för coronavirus (inte många föds med en silversked i munnen)
2020-09-30

  alicja lappalainen VIP
silver har också sådana egenskaper.
2020-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP