Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

utkast

 

som jag står här vid spegeln

hinner jag tänka

att dagen ska visa sig

mer än en selfie

 

min penna vill skriva

på höstgråa papper

med blingblingbläck

för synlighets skull

 

låt gå för en levnad

med snävt skurna mallar

låt gå för ett synfält

som krympt till ett hål

låt gå för en skogsstig

till bergsklippans stup

 

för visst är det

först när vi är vilse

som skogen blir mer än

kulisser till tiden

och vi ser ett röse

bortom dungens buskar

vid hjortlegans gräsbädd

vi anar en stig

 

jag önskar att spåret

bland tuvor och rötter

leder mig vidare

hoppas att skorna

snart trampar en älgväg

när jag så når åkrarna

stannar jag då

och stumt nickar ”tack”

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-02 11:45



Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Du sätter verkligen ord på sanningen, meningar av mening
2020-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg