Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou, Reviderad text nu med ljud. Bilden är tagen i Hoddevik, ett fantastiskt vackert ställe söder om Ålesund i Norska Sogn -och fjordarne! Där besökte jag La Point surfcamp.


Sju dagar, sju nätter

 

Sju dagar, sju nätter som försvinner förbi
ger en längtan där i min konspiratoriska själ
Ja sju dagar, sju nätter av livsgrubbleri
ger det mig även rätten att säga farväl
 
En strävan mot ljuset där framtiden finns
det är en tanke som nu fyller mitt mod
I drömmen jag gömt det goda jag minns
som nu ger mig nyckeln till livspusslets kod
 
Att vandra mot målet med självklara steg
dit där som tiden kan ge ett nytt svar
Där ingen kan kalla mig ynklig och feg
för just mitt hopp är allt jag har kvar
 
Där står det en främling som räcker sin hand
där kan jag nu få bekänna mitt svek
I hopp om en trygghet i drömmarnas land
bort från detta trasiga liv som varit en lek
 
Att se sina brister det kan vara så svårt
men alla bör kunna få en ny chans
När någon sen står där och håller dig hårt
det kan ofta ge livet en helt ny substans
 
När hoppet är borta blir också tankarna fel
du ser ett avgrundens monster i spegeln
Då vänder du blicken för att göra dig hel
men du bekräftar då oftast endast regeln
 
Den regeln är att livet går upp och går ner
men alla dalar de kan bli allt för många
Så det gäller att du då åt framtiden ler
och att hoppet nu blir det du vill fånga
 
Sju dagar, sju nätter som försvinner förbi
en väntan där i min konspiratoriska själ
Ja sju dagar, sju nätter av livsgrubbleri
ger det mig nu även rätten att säga farväl
 
Copyright © AndLou



Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-05 08:11



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastisk dikt om livets upp- och nedgångar. Och bilden därtill speglar diktens innehåll på ett underbart sätt.
2020-10-05

  bibbi ahrnstedt
Så beskrivande och fint diktat, tänk att få ta den där handen. Bilden din är så skön att man drar andan
2020-10-05

  Solstrale VIP
Mycket fint att få del av! Tack för du delade en så vacker text, med djup och höjd! :)
2020-10-05

  Sparvögat VIP
Så väl skrivet om livets berg och dalar...
Att se de fel man gjort och ångra dem ger rätten till en ny chans!
2020-10-05

  Kungskobran VIP
What comes up must go down, spinning weel.......
2020-10-05

  Öknens Ros VIP
Livets svåra balansgång mellan rätt och fel, väl skrivet och beskrivet.
2020-10-05
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP