Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgearbete




Bland sorgens dova toner
hördes en dag ett annat ljud
det var glädjens spröda klang
som kom med sändebud

den kalla tiden var över
värme smekte min hud
bytte sorgens svarta mantel
mot glädjens vita skrud

böjer min nacke av tacksamhet
för att du kom till mig med bud
som återigen fick mig att tro
att det fanns en kärleksgud




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2020-10-07 09:27



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Du skriver så fint om sorgen och ljuset som kan hittas.
Tack
2020-10-16

    ADI Nehlin
Vackert, vackert, vackert!
2020-10-11

  Solweig Jansson VIP
Vackert om försoning med livet !
2020-10-11

  Ezmeralda VIP
Tack för de fina raderna.
Även jag har fått se ljuset från gudinnan!
2020-10-09

  Nils-Robert
Så fint ordat om när livet blir ljusare
2020-10-09

  lila fjäderblomman VIP
Förstår att det varit svårt! Underbara rader om när livet vänder!
2020-10-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker och stämningsfull dikt om sorgens tid som till slut blir ljus i glädje.
2020-10-07

  Mats Edin VIP
Ja hen verkar finnas:)
2020-10-07

  ULJO
Att ta sig igenom sorg är både tidskrävande och nedbrytande. Men förr eller senare öppnar sig himlen och ljuset återkommer. Du beskriver känslan här fint.
2020-10-07

    Lena Staaf VIP
Enkla vackra rader som landar mjukt. Att få vända sorg till glädje är stort.
2020-10-07

  Niliboy
Sorgen har in tid, glädje har sin. Men det är nog inte så enkelt!
2020-10-07

  Solstrale VIP
Ja att omvandla sitt hopp till tro på kärleken är gott! ;)
2020-10-07

    Max Poisé
Från mörker till lycka kan aldrig mätas i tid, bara i ögonblick...
Snyggt!
2020-10-07

  BenGust VIP
En tacksamhetens ton över
din klangmässiga resa mellan
moll och dur. Fint.
2020-10-07

  Maria Sundelin VIP
Vacker och hoppfull
Kramar
2020-10-07

  Feliaxel VIP
Skönt när livet vänder
och man återfår glädjen
2020-10-07

  M.Eta
Fint att kunna ta sig ur sorgen. Livet går trots allt vidare! Bra skrivet!
2020-10-07

  Sparvögat VIP
Fint landar dina ord om sorg som blandas med glädje...
2020-10-07

  Öknens Ros VIP
Fint skrivet om sorg som förbyts till glädje och kärlek.
2020-10-07

  AiA Maria den fria
HURRA!

å så HIMLA braaaa!

...och du är gudinnan!


Tack!
2020-10-07

  Kaptenlöjtnant
Snyggt och med budskap
2020-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP