Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag letar efter mig.


jag letar efter mig själv

Kom hem. Hemmet var tom av mig ikväll.
Jag kom inte ihåg var du förlorade mig.
Jag sökte igenom mina fickor, mitt minne, min bok som låg i mina händer, jag kunde inte hitta mig !
Jag gick tillbaka och kämpade där jag kom ifrån,
Passerat på samma sätt,
Bredvid bilen som bröt hennes sidospegel, sprang iväg på vägen hem.
Jag gick in på caféet för att söka under bordet jag satt framför.
Jag sa till servitören att om han såg en smal dvärg, hans ögon ser ut att vara blyga ibland, och ibland slog någon dem för att hålla sig gömda inuti.
Han sa inget brev, jag lämnade honom och kom ut, och trögheten i hans ansikte
Jag tänkte hela tiden på platser där jag kanske hittar mig,
Bara de som helt kan råna mig varifrån jag än är
Hon sprang som en löpare mot sitt hus,
Hon plundrade sitt rum på några minuter.
Jag gick i hennes garderob, alla hennes kläder
Mellan hennes armband och hennes fotoalbum och i hennes gyllene kedja
Jag gick mot hennes säng, slängde hennes lakan åt sidan, stod bredvid mig i en dvala..
Jag tog hennes axel, sökte igenom hennes byxfickor
Skakade den, kollade hennes ansikte,
Då slutade jag peka på mitt ansikte, titta på hennes bröst och säga:
Såg du någon här som höll detta ansikte?





Fri vers av shallaw
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-08 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

shallaw
shallaw