Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dag förspilld


En dag förspilld

En dag förspilld,
utan din solvarma glans,
Tidig gryning, tomhet i själens dans.
Stadens marknad, en ödslig teater,
Inga köp, inga röster, tystnadens slöja den täcker.

Klagorop stiger från mitt bröst,
Men ingen hör, ingen ger tröst.
Hjärtats hemlighet, en ensam börda,
Varför denna smärta, detta tunga ord?

Kärlekens kraft, en förödande flod,
Som Farhad och Shirin, jag drunknar i dess mod.
Hjärtat bultar i dina starka händer,
Förödmjukad, besegrad, mig till dig jag vänder.

I din blick söker jag tröst och hopp,
Att denna kärlekskval snart mått ta sitt lopp.
Din kärlek, en gåva, en förbannelse,
Men utan dig vore livet en meningslös vandring, en evig tristesse




Fri vers av shallaw
Läst 12 gånger
Publicerad 2024-04-07 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

shallaw
shallaw