Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk att man måste kriga mot andra människor dagligen. När är det vila som är det viktigaste, när vi inte orkar slåss längre? Är omgivningen nöjd då? Varför är livet bara en kamp för att härda ut i vardagen?


Det kom ett brev till himlen.

Jag är så ledsen, ingen förstår, de säger jag är sjuk.

Den brännande känslan i min kropp, den går runt.

I mitt nattljus är det som värst, vill bara döden möta
men förstår samtidigt att något är väldigt fel, smärta.

De säger att jag är psykisk sjuk och tvingas till medicin
men jag känner bara den brännande smärta inom mig,
är det en psykisk sjukdom eller är mitt liv något annat?

Plötsligt stack det till på vänster vad, ett rött konstigt
märke började synas i skenet av det ljus som jag tänt.

Nu försvann det brännande som vandrat runt i psyket.

Vilken konstig sjukdom jag fått med mig, barndomen.

Det är verkligen som en "dom" mot mig som det barn
jag var, menar de att jag alltid varit psykiskt sjuk när
hände det? När blev jag det? Varför just jag? Varför?

Nattljuset skulle snart slockna och bli till dag, plötsligt
tog lågans sken ett annat uttryck, ett liv som stilla ser
det strå av hopp, just som vindens kraft släckte ut det
kom en tanke till mitt

liv bär på större insikt än de som sätter sjukdomen..

Är jag inte psykisk sjuk, det som bränner är ett virus
minns när jag genomgick den smärtsamma sjukdom
som sedan skulle ligga kvar i mina nerver, jag visste
inte att det skulle ge mig svårigheter resten av livet.?

Vattenkopporna.

Jag är så ledsen, ingen förstår, de säger jag är sjuk.

Psykläkarna är jag rädd för.

Sen är det viktigt att inte bli smal som ett lik.

Jag visste det vi som är födda före 80-talet
är ju inte..

Oh, herre gud, är vi inte sjuka i psyket?

Men medicinen vi tvingas att ta då?

Bränner det i din kropp?

Ja, hela tiden ända tills jag får ett märke.

Vet ni vad!

Vadå?

Det blir värre av stressen när vi blir granskade psykiskt.

Ja, det stämmer!

Vilken upptäckt!

Mitt liv är förstört.

Nej, säg inte så.

Jag vill bara dö.

Nej, nu kommer dom med medicinen.

Känns som vi är felmedicinerade.

Tyst, nu börjar kampen mot psykvården,

och vi ska bli befriade.

Ja, från helvetet.

Med ökad trovärdighet.

Blir vi de sanna Efetererna.


(I filmen syns nu en tillbakablick mot Antikens Gudar)


De säger att jag är psykisk sjuk och tvingas till medicin
men jag känner bara den brännande smärta inom mig,
är det en psykisk sjukdom eller är mitt liv något annat?


Vem är du som tror dig veta bara för du är formad.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-17 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP