Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om du vill krångla till det lite för dig ett tag.


Mellan ting

Om det mellan ting som är
Finns någon ting som inte är
Måste då inte detta någon ting som inte är
Också vara ett ting som är
Annars skulle det ju inte finnas någon ting som inte är

Såklart det finns någon ting som inte är någon ting
Om det inte funnes något sådant någon ting
Skulle vi väl inte känna igen någon ting
Och definitivt inte känna igen gränsen mellan någon ting
Och ingen ting

Men den riktigt intressanta frågan
Är om gränsen mellan någon ting och ingen ting
Också är ett någon ting
Eller ett ingen ting

För om gränsen är ett någon ting
Kan vi ju inte se skillnaden mellan detta någon ting
Och varje annat någon ting
Inte heller om gränsen är ett ingen ting
Skulle vi kunna skilja den från varje annat ingen ting
Så gränsen kan inte vara någon ting
Annat än all ting




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-20 09:42



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ja, lite så... hitta nya vägar där man tidigare kört fast, navigera i tunn luft :)
2020-10-21

  Brunluvan
Denna text speglar mina tankegångar. Ett bollande fram och tillbaka, försök till att vrida på tankar i försök att hitta nya perspektiv.

Bravo!
2020-10-21

  Lustverket VIP
Tack ska ni ha, det värmer :)

Kul med Lévinas-passningen, den får jag följa upp!
2020-10-21

    ej medlem längre
emmanuel lévinas - skulle vi helt känna den andre, hade den varit blott ett ting...
2020-10-20

  AiA Maria den fria
Helt enkelt-briljant!


Tack!
2020-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP