Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nej till livet!

 

Med svepskäl och ”förlåt” jag reglar porten

för min inre hemvist om igen.

Mitt luftslott har jag byggt av pokerkorten,

men jokrarna de stack för längesen.

 

Mitt psyke är så frysbränt utav skare,

med intellektet är det likadant.

Mitt hjärta passar bättre i en hare

än i en människa, det är nog sant.

 

Säg vad är väl för mening med att leva

när överlevnad fyller ens tablå?

Med sådant schema tillåts man ej treva

sig fram och något nytt få pröva på.

 

Nej, samma gamla glåpord lär man slipa

allt för att slippa örsprång av sitt namn.

Och samma gamla halmstrån tör man gripa

allt för att hoppas på en vänlig famn.

 

Men drömvärlden är ondsint, svart och listig

och ljuger fram en trygghet så bigott

att man nänns tro att man är stark och dristig

när man blott ett frö av bländverk sått.

 

Så sitter jag nu här i elfte timmen

och tvingar fram små ord helt utan sång.

Ja, likt en kleptoman jag knycker rimmen

och hamrar fast en gnällspik gång på gång.

 

 




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 513 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-21 23:59



Bookmark and Share


  Briza media
Svidande, skärande eftertänksamt motstånd. En sorgsen men ändå medkännande protest (?), full av mer livslust än uppgivenhet ändå. Hoppfullt och tjusigt skrivet, av ett begåvat intellekt! <3
2020-10-30

  DominiQueen
Wow vilken enastående välformulerad svärta, om än skrivet med rött blod.
Rimmat så elegant, och allt buret av stor visdom om sorgens nyanser.
Önskar Dig allt gott.

2020-10-28

  Öknens Ros VIP
Snyggt skaldat av en gnällspik. ;)
2020-10-22

    Lena Staaf VIP
Härlig text som flyter fram med fina rim och rytm. Humor mitt i svärtan. Hamrar fram en gnällspik - suveränt!
2020-10-22

  Solweig Jansson VIP
Oj, jag blir alldeles tagen ! Åter en mästerligt rimmad och sångbar text som berör på djupet ! Mitt i sorgen finns det både ömhet och humor ! Bokmärker !
2020-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP