Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


11/2 Min a tankar kidnappar mig...


Nattlig-gisslan i november

Björns låt klingar runt i skallen ..."det alltid bättre fram åt natten" men det är nog mera en idyll i jämförelse med verkligheten som ligger stilla vid min sida..täcket ligger vid fötterna tydligen har benen trängt ut beklädnaden, man hör grannen i andra änden av kåken sitter på toan..

Han har verkligen en outtröttlig blåsa..ibland skulle man allt ljudisolera hela våningen..filtrera bort.. Vilka tankar trött fast vaken ..tanken byter infallsvinklel till färg .vitt och lila är av någon anledning i sinnet tillsammans där ansikten växerfram..ett  som jag längtar efter ,fan vad trött man är , det finns ett till men det verkar suddigt  har aldrig sett det men en längtan finns.. om nu omständigheterna vore lite annorlundare.. skulle det bli bättre? Att bli uttagen till det där jobbet  i Göteborgs trakten , ja det växlar kanske ansiktet blir tydligare då... men det råder en sorg just nu ... det blir så oerhört mycket som kommer farande.. i ljustets hastighet .. börjar tänka på formler..

Ja att fånga blåsa ´n å böja om det till en helt annan innebörd.. blåsten som viner ... där ute vill in veckans tema blir det med jättar´s andedräkter de vaknar till liv där det ligger i fjällen. vi små dödliga är nog verkligen jobbiga små myror enligt dessa giganter dom var då de strövade runt i en värld som ej var lika påverkad och misskött , kanske mer vårdad då ? Så blev gudinnan freja frö ond på dessa ? Tja vilka tankar som kan verkligen genomsyra en...  

I= U/R  P*R= I äsch sånt strunt å stökigt det blir jag viet att det är för jag vill se dig igen säga att det är lugnt med mig , att måste hitta dig själv i din egna takt.. jag finns annat med i bilden orden får betydelse hur man framför dem alla små eller ruskigt långa skapar en slags effekt ja Watt å den blir varmt å och vill expandera sig som det gör när värme uppenbarar sig ... jag saknar männsklig närhet och det känns otryggt där jag befinner mig ... formler å vänskapsband .. är jag tokig ?

 

Det är inget svammel ..även om det växlar fritt bland alla intryck,

de där ofriserade som håller ens inre fångat ..det är som melodi hämtad från melodifestivalen. Samma gamla nummer som gör entré på stora scenen varje natt. Vad har jag åstadkommit under dagen, retat gall-feber på någon jag verkligen bryr mig om ... med dumma frågor .. försöken utgår att försöka? För försöka trösta någon som jag börjar bryr mig mer och mer om.. fast vi aldrig setts i verkligheten ! Å denna vindlande tanke.. brytpunkt mellan (E = mc²) vad är relevant ?

Ändå känner jag en samhörighet i båda, men här slits man åt olika håll..

hur vore det att dela sig itu? en makaber tanke med något av en stabil och vinglig idee....

 

Jag fångar upp täcket nu med tårna och utför en slags cirkuskonst med vigt graciös rörelse, drar jag till mig täcket över min nakna kropp, det är som att ta på sig en rustning, som min själlösa vilda ande  tar på sig ... sova vill jag ... jag tänker på häftiga harar och små viriga prinsessor med blondt hårsläpp ... ......

Det är en mörk månad nu utan ljus från... vart tog snön vägen ?

och ute virvlar jättarnas andedräkt i fullstyrka..

 

Tankar ur ett November huvud skrivet 

2020-11-02

någonstans längs Storsjön..

... p 

 

 
Dagbok av danne // VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2020-11-09 09:52Bookmark and Share

  danne //
danne // VIP