Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets kavalkad..


Ett stojigt och festligt följe
är vårt ryttartåg

Som på parad drar genom
vår stad

Alla de som oss länge roat
och förnöjt

En av dem alla, först i led

Han drar sin lans
och det syns som om han ler
Och säger att han nog ska rida
någon annan stans

Men jag, ja tänker att
”- Nog stannar han väl kvar
i våra minnen ett längre tag
Och fortsätter roa oss som
blev kvar”.
Sen vinkar jag och tänker trött
på honom där först i led

Och på de som red efter
med pompa och ståt
här förbi mig på min promenad

Och fastän jag är ledsen

Så känner jag mig ändå
på något sätt också glad

Över dem alla som passerar
men roar oss alltjämt

I livets kavalkad




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-11-11 08:47



Bookmark and Share


  Maud Louise
Livet är verkligen som en kavalkad så bra
2020-11-11

  Dennis Brinkeback VIP
Dystert men hoppfullt
Bra skrivet?
2020-11-11

    Lena Staaf VIP
De som oss roar och förnöjer, visst har de en uppgift, särskilt när gråheten brer ut sig.
2020-11-11

  Solstrale VIP
Vördnadsfullt, närvarande och hoppfullt!
2020-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP