Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Damm i bokhyllan (Min klimatkamp 14/11)

Jag försöker få bättre ordning på alla mina böcker, det går väl så där. Häromdagen hittade jag en bok jag inte kom ihåg att jag köpt, och enligt bokmärket bara läst ett par sidor av. Den heter "something new under the sun, an environmental history of the twenthieth century". Den är från år 2000, och jag gissar att jag köpte den någon gång när jag gick min sista termin på Stockholms universitet och läste ekonomisk historia; ibland köpte jag en bok i studentbokhandeln bara för nöjes skull. Troligen påbörjade jag läsningen då, men sen blev den stående och samlade damm i bokhyllan. Jodå, "climate change" finns med, bland mycket annat. Författaren utgår från att det är människan som är orsaken till alla de förändringar som sker i vår miljö under 1900-talet. Och att vilka konsekvenserna kommer att bli beror på hur vi agerar. Jag vet inte om jag kommer att läsa boken nu heller, 20 år senare, men jag tänker i alla fall försöka.

Jag ser att boken finns på svenska på biblioteket. Om det går för trögt med läsningen på engelska vore det kanske bättre att låna den. Om jag nu törs gå in i ett bibliotek.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-14 21:06



Bookmark and Share


  Burn

Hehe, känner igen känslan i att försöka få ordning på böcker; har 16 bokhyllor (och skulle behöva nån till) och köpte häromdagen tre böcker till. Det blir lätt både oordning och damm här och där.

Kollade upp McNeill och han verkar skriva bra. Han har även en bok från 2016 som heter "The Great Acceleration", som handlar om antropocen och verkar klart intressant.

Lycka till med biblan och att få ordning på böckerna!

2020-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP