Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Okej. Efter två veckor på Psykakuten är jag åter hemma i den vedervärdiga vardagen. Kommer försöka ta mig för att läsa och besvara allt fint ni skrivit, men det kan ta lite tid. Elchocksbehandlingen var tuffare än vanligt. Puss!


Jag mördar Gud

 

 

 

Jag mördar Gud varje dag jag går upp

ur min nersolkade himlasäng

och pissar uppochnedvända kors i duschen

när jag tämjt mitt morgonstånd med Katekesen.

 

*

 

Jag tipsar nunnan från grannbyn

om hur hon enklast skall mista sin oskuld:

"Kasta doket, klipp dig i pojkfrisyr

och omskola dig till altargosse!"

 

*

 

Jag vänder blicken emot Satan

och skäms över vad som påstås vara ondska

en gaffel, ett bockskägg, en svans:

kort och gott, en hipster från Södermalm.

 

*

 

Jag vädrar ut luften av irrläror,

vanföreställningar, övergrepp, buffel och båg.

Känner blodet flöda neråt, spiran står i givakt,

låter syndafloden rinna över Vetenskapens Värld.

 

*

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-15 14:33



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Här talar en rebell med självförtroende och ett kristallklart språk ! Uppror mot patriarken och hans symboler - befriande !
2020-11-19

    Sefarge VIP
Poesiväktaren eldar
än glöd.Med sin
stormlampa
i läsarens
sinne!


2020-11-17

  Ohappa
Frisk luft. Tack!
2020-11-16

  Öknens Ros VIP
En Judas tillbaka med rallarsvängar åt alla håll!
2020-11-15

    Lena Staaf VIP
Tur att du är tillbaka och rensar upp bland avskrädet!
2020-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP