Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Åker hemifrån tidig morgon

Duschade innan jag la mig igår
Vaknade av klocka nu på morgon
Låg o drog mig
Tog mig upp ur sängen lite sent
Blötte håret
Packade min lilla Sandqvist
For iväg

Grått
Fuktigt
Tungt

eller

Grått
Stillsamt
Vilsamt

Tar bussen mot stan
Få passagerare
Unga passagerare

Slumrar
Chattar

Är i god tid till första mötet
Siktat på frukost på centralen
Favoritstället har två gäster
-jag blir nummer tre

Beställer det jag brukar;
Äggmacka och en cappuccino

Samma tjej som vanlig
Vänlig och som jag vet är glad hon har jobb
Pratade ju om det en annan gång...

Hon gav mig min frukost
(Cappuccinon välgjord, väldigt god,
men hon har inte gått mjölkkursen... Latte art)

Jag betalade
Tog mina grejer

Hon gick tillbaka mot köket
Tog ett par hoppsalasteg på vägen!
Udda!

Någon liten glädje tog sig uttryck
Sprang liksom ut genom hennes ben
Gick inte att hålla tillbaka

Strax kom vakterna för en fm fika
Hon kvittrar.

Livet är lite vackert

Även i covid tider.




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-17 19:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB