Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att vara "på kant" i tillvaron behöver inte alltid vara "fel" eller rätt, utan kan även vara en konstruktiv tredje medelväg mellan två annars potentiellt onda resultat


Kantens normalitet

Med anledning av all polarisering
och olika slags extremism
så bygger de ofta på tider som flytt
och utgör modern atavism

exempelvis kan nämnas den vardaglighet
som utgörs av slantsinglingen
krona eller klave, gubbe eller pil
det känner nog alla igen

ett sånt enkelt vardagligt litet exempel
på polaritetens problem
belyser hur svårt det kan vara att hitta
ett alternativ till extrem

som när republikan eller demokrat
ges ett svart eller vitt vägval
då ställs saker och ting uppå sin spets
och samvetet lider kval

minns då att slanten kan stå på kant
hur otroligt än det låter
balansakten går ju att testa själv
om blott tålamodet tillåter

så ljuset i tunneln som går att se
är oftast en extremvariant
men bryter man isär tunneln och kliver ut
då ställs myntet också oftast på kant




Fri vers av Svart svan
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-23 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svart svan
Svart svan