Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hämtar, mig och en dikt


trotsar regnet efter affären
ensam på vägen - träden löven
tankar om gårdagens nyhetsinslag

covidsjuka föräldrar -lämna barnen på förskolan
allt enligt folkhälsomyndigheten
förskolepersonalen och jag upprörs

åh... öga mot öga - ekorren
tiden fryser stilla - utvalt ögonblick

fru ekorre nöt i händerna
nybakat surdegsbröd med nötter - i köket

hon rinner upp längs stammen
mina lätta steg uppför stentrappen
undrar vad hon tänker

tänker jag har tur -ännu kan möta vilda djur
alla dessa minkar som ska avlivas... ryser till
bakom hörnet gris i röd sele får mig att le
glömmer att jag har svårt att få ihop allt...




Fri vers av lila fjäderblomman VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-24 13:53



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ett utvalt ögonblick; öga mot öga med en ekorre
och ni båda äter nötter och ni rör er lätt uppför trappa/stam

covid balanseras med ekonomi - hur många offras då och vilka grupper?

så glad att kunna läsa sådan här poesi -
igenkänningsfaktor - också i det att man kan tycka att det är "svårt att få ihop allt"
2020-11-24
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP