Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvällspressen och dess skvallerjournalistik.


Tidningsankan

TIDNINGSANKAN

Hjärtat hörs banka
Inuti en tidningsanka

Det var Lars Johan Hierta
som gav sin trycksvärta

till Aftonbladet
Men vem la det

i den smuts som gav
tidningen en stank
av förorenat hav?
Någon kärlekskrank

och falsk skvallertant
eller någon slags fjant
som har en anka i badet
och jobbar på Aftonbladet

Om vi ska vara helt franka
så är det en skvalleranka

Det är nog ganska
svårt

för det att granska
vårt

lilla kulturella liv
när det är kutym
att gå med små kliv
i en trång kostym

på en enslig liten stig
som leder till den intrig
som är ankornas lek
men sanningens svek

Av sina italienska komplex
får sporten en rosa reflex

och i en försurad liten vik
finner ankan sin källkritik

Kulturen är lögnernas palats
och ingen skapande strapats

och dess journalistik
är alltmer spekulativ
och går över våra lik
med sina små kliv

och ägnar sig åt att slakta
det som är sant och fakta

och ingen anka vill granska
utan föredrar att förvanska

Så numera är nog min hjärna
en ganska slocknad stjärna

För om ankans tal är sant
så är jag nog en krokofant




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 119 gånger
Publicerad 2020-11-27 19:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En läsare av texter bör verkligen veta sin plats, ha tagelskjortan på och att bära sporrar vilka klinga vackert för vart steg på vägen. Själv uppskattade jag stort ryktet om en skådespelare som yttrat något i stil med 'skriv vad helst ni behagar, blott det är utan substans eller bärande av sanning', ställt till en journalist vilket fick sin lön från just 'skvallerpressen', vilka har ett oförtjänt dåligt rykte med tanke på vad som sägs i en film om utomjordingar och deras sorgklädda bekämpare. Nej, det var inte 'Moderiktiga sorgklädda män', men följdes i vilket fall av tvåa och trea, hittills.
2020-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP