Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det går ej att köpa sig vänner.


Den tjuvaktiga skatan

DEN TJUVAKTIGA SKATAN

Att skatan
helst har flytt
från gatan
är inget nytt

i fåglarnas historia
Men skatans gloria

hamnar lätt på sned
som om den gled

in mot jordens blandsaft
av naturens sanna kraft

Skator är ensamma djur
som trängs i en förgylld bur

De kan med illmarigt flin
skänka någon liten sekin

Till de gamla vänner
som de inte känner

Till de som flyger och far
under alla sina fria dar

Skatan kan dock ej döpa
sina ägg som är av guld
Och ingen har råd att köpa
sig fri från sin sanna skuld




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2020-11-30 18:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP