Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kaos, kris och helvete. Tystnaden alltjämt benhård. Lovar att återkomma när energin gör det samma.


Fly för ditt underliv!

 

 

När ett rusande tåg lägger sig ned för att dö

och tar timeout mellan två stationer,

då vet man att slutet är nära,

att Livet är allestädes närvarande.

 

 

Cirklarna rubbas,

alltmedan vi sitter hjälplöst fast

mellan där och då, och nu och sedan.

 

 

Inget sårar konformitetens horbockar så mycket

som en timmes tyst minut;

ett dygn av eftertanke,

en veckas stagnation.

 

 

En hel skock kostymer tvingas ställa in sitt morgonmöte.

Ett möte man hade kallat till

för att fraternisera med ryggdunkningar till buffén

där ett naket östatsluder skulle agera sushibricka.

 

 

Och någonstans i övernattningslägenheterna

sminkar fruarna över gårdagens gräl.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-07 20:21



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En välskriven dikt med tummen i samhällets cancersår, skruvas ett varv extra.
2020-12-08

  Öknens Ros VIP
Slutet en talande bild av en aktuell samtid, snyggt jobbat!
2020-12-08

  Lottie Ålhed VIP
En uppgörelse blir min tanke . En innehållsrik bild att begrunda. Välskrivet och tilltalande med en obehaglig underförstådd ton.Applåd.
2020-12-08

  petter rost
Poff, en helgjuten spark i veka livet på det mesta i vårt liv, här och nu. Tack bror Judas för att du orkar.
2020-12-07

  Androiden VIP
dramatiskt.
2020-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP