Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur man möts och hur tankarna nöts i pandemi-tid


Kåseri med kaffe i kåsa

 


Tänk om man skulle vara lite motvalls kärring
nu då och bjuda in till ett rejält bullkalas. Bara
ställa upp dörren på vid gavel och låta människor
komma och gå som de vill. Låta kaffebryggaren få
göra skäl för sitt pris och tillhandahålla lite av den 
dyra kryddan kardemumma att tillsätta i kaffet för
den som önskar. Tänk om man skulle vara lite mot-
valls kärring då och förvänta sig att få bli bjuden 
tillbaka av alla som kom. Tänk om man skulle bli
lite motvalls kärring då och låtsas att allt är lugnt 
när ingen bjuder tillbaka för ingen klev ju in genom
den vidöppna dörren. Tänk om man skulle äta upp
alla bullarna själv, ja, den tanken lär bli alldeles full
av smör, saffran, socker och annat smaskens. Ett foto
på sociala medier där man faktiskt kan dela en stund
tillsammans utan att dela med sig som plåster på såren
till en stackars liten motvalls kärring. 



 


 


 




Övriga genrer (Kåseri) av Elaine.S VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-12-08 20:32



Bookmark and Share


  Nanna X
Skönt motstånd och en härlig rubrik!
2020-12-15

  TrollTörnTrappan VIP
Kul och skön som tanke - icke lika lyckat i verkliga livet, precis!! En text med kardemumma i... därtill utsökt titel!
2020-12-10

  Nils-Robert
Så himla kul.ställ upp dörren ...jag kommer . :-)
2020-12-09

  Larz Gustafsson VIP
P.S. Pandemin ska bekämpas! Trotsas! D.S.
2020-12-09

  Larz Gustafsson VIP
"Om du blir en kristen bagare, lägg traktater i bullarna!" (Bill Stenberg).

Kåsan minns jag. En sådan fick man till låns i det militära. Användbar tingest.
Minns att jag drack bl a varm choklad i min på tisdagskvällarna, då sådan vankades i kompanikorridoren.

Det är f ö en biblisk princip att inte förvänta sig att figurerna man bjuder ska bjuda igen. Plus och kors i kanten!
2020-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP