Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vänskapen med döden.


Dödens gam

DÖDENS GAM

Har på känn
att döden
är min vän
i nöden

Döden är en gammal gam
som berider en befjädrad häst
Döden är också Spader Dam
som är en objuden gäst

Det är den svävande hästen
som flyger runt vår jord
och besöker krigen och pesten
samt alla andra mord

När som korten vänder
och jag får en Judaskram
är det nå't som händer
både i mig och Spader Dam

Jag hatar ej döden
men det händer ibland
att den stora nöden
sätter själen i brand




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-12 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP