Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Om att bearbeta om en text ...den är ett personligt brev men min december dagbok ur mitt liv...


En december morgon med saffranston.

December morgon !


 


Många frostlänta blommor på fönstret i pojkrummet denna luciamorgon.. en aktiv natt igen... så idag blir det lite av en potpurrier ( det är franska och har en lite skämtsam karaktär utav sin betydelse, men i musikens värld för den mot blandningar musikstilar som flätas ihop på ett elegant sätt eller bråkigt vis).


 


Jag talar till dig och undrar vilka känslor du har inom dig denna morgon ”tärnan” ? Du jag hörsammar dig nu, och vill komma så nära som möjligt jag kan ... lussa för mig igen. Det jag vet är att jag smälte den där dagen, ni lussade för oss på Folkhögskolan..det är förevigat på näthinnan i mig, hur du sökt ögonkontakt med mig redan då !


 


!


 


En förnimmelse att vi vill bli sedda och känna den där attraktionen glöda i oss av den upplevelsen som spelas upp.. När som på tal om spela upp så har utsidan den utstyrseln som vi oftast ser först är ju utsida, den är väl viktig .. men även när vi inleder ett närmande mot det främmande, hur vi söker kontakt med varandra på ett naket och okonstlat vis .. För mig var detta tillfälle något som fastnade skarpt i mig,och har gett upphov till en större betydelse.  Den här dagen rådde det extremt halt väglag, särskilt i backen som blänkt isigt, busschauffören vägrade fara ner till skolan .. men jag tog mig ner beslutsamt dit.. Trotsade svårigheterna .. Väl vid entrén  så stod ni uppradade och taggade särskilt en i ledet utgjorde ett märkbart intryck här från huvudentrén intill hallen stod ni och väntade.. dig  du gnistrade i dina fjäll färgade ögon, dock kanske överdriver jag lite för det var lite dunkelt att urskilja färgerna i all sin prakt.. men det blir liksom lite mer speciellt att måla upp bilden så.. så du var den som var speciellast i truppen..den som lyst upp tåget ;)


 


Upptagen med att prata nynna melodin tillsammans med dina musikerpolare ,men blicken var riktad mot mig hela tiden, antagligen var jag nog lika förundrad och kunde nog inte släppa blicken från dig med, att få vara utvald är något fint och underbart att känna, men det är mer nu tre år senare man reflekterar och dramatiserar den aktuella händelsen!  Vi stirrade nog på varandra i en evighet om man ska dramatisera hela förloppet .. vakande ögon som tog aldrig en paus utan var riktad hela tiden mot mig .. så utvald var känslan där .. denna morgon!


 


Resande fot ombord på lussetåget ? Vilken färdriktning pekar nålen åt .. den är ju i ständig rörelse som upp å ner , ibland kan den dra till öst som väst .. hahha det sistnämnda blir som en återblick av det kallakriget som vi växte upp i ?   Vet att det går lussetåg mot  inlandet till snöiga hemtrakter?  Eller du vet jag kan inte placera fingret alltid rätt på kartan, en destination med glittrande snö  vid stationsbyggnaden för dig..  här tar det slut resten blir för privat för andra läsande ögon ska läsa .. men du vill att jag ska hitta dig!  Har vi ändå inte funnit varandra långt sedan långt tillbaka till landet längesedan ;) kram .. Julen är härlig trots vad som sker ute i samhället ..


God advent till er och särskilt harar och impar som pulsar fram i meter hög snö eller slask rusk..
Dagbok av danne // VIP
Läst 15 gånger
Publicerad 2020-12-13 10:50Bookmark and Share

  danne //
danne // VIP