Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eros kärlekslöfte

Bedövar sinnet
med bedrägligt
sanningsserum

Vallmoblommans
opiat

Knäpper på sin
cittra
löst och ledigt
strängaspel

Binder rosenkransen

Lägger den sen vid
din huvudgärd

Sjunger,spelar
deklamerar

Bortom varje vett
och sans

Våga tro på hennes
visa

Våga bära hennes
rosenkrans

Våga tro på hennes
kärlekslöfte

Bortom varje vett
och sans




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-12-15 23:49



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja en drog att älska eller förhata... Bra fångat, men det andra budskapet är morfin opiaten som kan släcka en älskades liv vilken ryslig tanke så...
2020-12-18

    Lena Staaf VIP
Jag läser denna text som att man kan bli kär i drogen, "vallmoblommans opiat", det kanske inte var så du hade tänkt? Förhållandet till drogen kan likna ett kärleksförhållande. Starkt, lockande. Men ett mänskligt kärleksförhållande kan förstås också liknas vid en uppslukande berusning, en drog.
2020-12-16

  Kungskobran VIP
Underbart flyt i texten
fint om hur kärleken kan gestaltas
Bokmärkes
2020-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP