Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grön jul (Min klimatkamp 17/12)

Någon vit jul lär det inte bli i Stockholmstrakten i år. Men det har ju alltid varit som ett lotteri. En titt på statistiken visar att av mina första 9 jular var 3 gröna och 6 vita. Sen flyttade vi till Norrland; kanske min tionde jul var vit men det minns jag inte. Under min sons första decennium var 4 jular gröna och 6 vita.

Snödjupet var dock större på 60-talet. Jag minns att vi åkte skidor i vårt bostadsområde. Sonen åkte snow racer, men aldrig skidor. Fast det berodde kanske mer på bristande intresse (från föräldrarna) än på snöbrist. Det ser inte ut att bli något skidväder kring jul där han bor nu heller, trots att han flyttat 60 mil norrut. Snarare skitväder.

Väder är inte klimat, som det alltid ska påpekas. 2020 ser ut att bli det varmaste året i Sverige sen man började göra mätningar. Snart finns det bara nitlotter för den som vill ha en vit jul.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-12-17 21:03



Bookmark and Share


  Burn

Grön jul, ja... fel på alla sätt och vis. Och nitlotterna i tombolan bara ökar och ökar i antal och procent när det gäller en vit jul - en hemsk tanke.

2020-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP