Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månen

stoftet på månen
sägs dofta av krut
vitt som aska
eller snö
ett täcke att begrava
eller bädda ner
eoner av nedslag
vars doft hänger kvar
i vindlösa hav
med fotspår
orörda efter decennier

den bleka månen har sett allt




Fri vers av Verner Ask
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-28 04:32



Bookmark and Share


  Väsensskild
Gillar särskilt formuleringen ”vars doft hänger kvar i vindlösa hav”
2020-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Verner Ask
Verner Ask