Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min barndoms tavla

 

 

När jag var barn
fick jag en tavla i julklapp

på en smal och ranglig bro
går en ängel
som håller en liten flicka i handen

hängde den ovanför sängen

tittade på den varje kväll
när jag bad min aftonbön

sen kröp jag upp i sängen
och somnade i lugn och ro

 

i många år har den legat i en låda på vinden

Nu sitter jag 70 år senare
och håller den i handen

ser på bilden
och minns min barndomstro

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2020-12-28 10:27



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Påminns om barndomens trygghet.
Min mamma satt på sängkanten hos oss barn när vi var små. Vi bad gud som haver tillsammans.
Så kom storebror på att vi skulle bevara alla. Så han la till, bevara alla mina småsyskon och mej själv.

2021-01-02

  överlevaren VIP
Ängeln i rummet...en gloria över dig!
2021-01-01

  Sanna i badet VIP
Tur att vi inte bara slänger allt.
2021-01-01

    Peter Söderqvist
Du visar så fint hur tingen bär minnen och tar dem till nuet.
2020-12-30

  ResenärGenomLivet VIP
Det är fint med dessa minnen...
2020-12-30

  Kajan VIP
Ett fint minne; även jag hade en tavla ovanför sängen som barn, den skulle jag gärna haft kvar.
2020-12-29

  lila fjäderblomman VIP
Så fint Marita! En betydelsefull tavla med trygghetens budskap " du är aldrig ensam ". Tänk att du sparat den så länge!

2020-12-29

  Niliboy
Så fint, när jag var liten å mobbad i skolan läste mamma ur Bibeln för mig å då blev jag så trygg!
2020-12-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
T ro på nå´t
R on nått
O ch lugn fått
2020-12-28

  Blomma-Stjärna VIP
ömsint och fin text om att en gammal bild återerinra sig en daglig fin stund i barndomen
- tänker att det är så lite som behövs; en bön, en bild och barnets somnar sött!
2020-12-28

    Lena Staaf VIP
Ett vackert barndomsminne som förmedlar ljus och trygghet.
2020-12-28

  Sparvögat VIP
Barndomslandet sätter djupa spår, goda minnen du har...
2020-12-28

    Elisabeth Nilsson VIP
I minnets arkiv finns många skatter, fina att återse, precis som din tavla med ängeln och den lilla flickan, som kunde vara du. Mycket fint skrivet.
2020-12-28

  Eva Helene VIP
Blir varm i hjärtat av detta. Fint!
2020-12-28

  WyS VIP
Fint minne och så viktigt att få känna trygghet och tillit hela vägen genom livet!
2020-12-28

  Olof Lagerhorn VIP
I en poetisk bild visar du hur
minnesbilder från barndomen
kan hjälpa oss.



2020-12-28

  SatansSon VIP
då tror du rätt. gud finns.
2020-12-28

  Solstrale VIP
Barnatro... Det var en vacker lyrisk promenad i ditt minnesarkiv! Tackar jag för!
2020-12-28

  Feliaxel VIP
Så fint
2020-12-28

  bibbi ahrnstedt
Fint!
2020-12-28

  Maria Sundelin VIP
Så ömsint
Kramar
2020-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP