Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Puss, era gudomliga, verklighetsförhärligande poeter...


Med snaran som frukost

 

 

 

 

Med piller, rosa moln, jag rör mig som Rhodos Koloss:

fjättrad vid en diagnos som man har lottat fram.

Jag rullar mina stenblock som en dagens Sisyfos.

De enda känslor jag har kvar är självförakt och skam.

 

 

 

 

Jag ristar mina drömmar klädd i psykets vita dräkt,

där armarna är låsta och min själ en dimridå.

De drogat bort min handlingskraft och framtiden är stäckt:

Livet är ett inställt självmord, aldrig mer än så.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-06 01:25



Bookmark and Share


  Malin Tyberg VIP
Insiktsfullt om att vara dold av natt.
2021-01-06

    Lena Staaf VIP
Målande bild av hur piller och diagnoser möjligen minskar något av ångesten men i stället gör våld på tankekraften. "Med snaran som frukost"- vilken slående bild!
2021-01-06

  Briza media
Berörande.
De ristade drömmarna kan vara den svarta verklighetens bästa vän och sista livlina.
2021-01-06

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Orden är den tortyr som aldrig ger sig.
2021-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP