Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Politiska barnorganisationer hör inte hemma i en demokrati.


Unga Örnar

UNGA ÖRNAR

När unga örnar
blir tunga björnar

När gamla förvandlas till barn
och unga fastnar i detta garn

När dom leker kull
för dom vuxnas skull

Intill en bassäng
ligger en torr äng

Där leker diverse örnar
under stoj och skratt
att dom är björnar
som sover vareviga natt

I bassängen rör sig en manet
som bär på en hemlighet

En ung örn undrar försynt
om detta urtidsdjur
någon gång är gladlynt
där i sin vattenbur

Nu vaknar björnen av skratten
som blivit ångestskrik i natten

Med en oerhörd smärta
känner björnen sitt hjärta
och ur dess varma blod
finner han nu sitt mod

Han är ej längre en örn
Ej heller någon björn

Inspirerad av en manet
finner han sin hemlighet

Så lyss till din sång
och hör din musik
när du någon gång
vågar vara unik




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 117 gånger
Publicerad 2021-01-06 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP