Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyssna till bitterheten innan det är försent.


Underlaten

UNDERLATEN

Dessa underlater
har diverse later

Deras sång är vanligtvis rå
men hjärtlig på samma gång
De tillhör dock det lilla skrå
som har dissonans i sin sång

Fåglarnas sång är dock svag
och deras bur blir allt trängre
Det var en alldeles vanlig dag
när en underlat inte längre

orkade vara lat
utan blev desperat

Näbben är numera stum
men i fågelns själsliga rum
ekar ett instänkt kvitter
och fågeln har blivit bitter

Det var dock länge sedan
som den stora ledan
för allra första gången
hördes i fågelsången

som en djup dissonans
Du som i leda sitter
bör kanske ta din chans
att känna dig bitter

och låta dig beröras
av det som någon gång
endast kunde höras
i underlatens sång




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-11 18:39



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Häftig känga till dissonansens klagande underlat... Där fick du fason på orden! Bra jobbat!
2021-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP