Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I botten av dig själv finner du din skönhet.


Skarven

SKARVEN

Det är på vattnet jag ser ner
men jag vill se mycket mer

Spegel, spegel i havet där
Säg vem som fulast i världen är?

Jag ser att mitt arv
är en skitig skarv

Havet blir till vatten
som förlorat sin yta
Jag hör endast skratten
och ingenting kan flyta

Det är denna mörka natt
jag hör måsarnas skratt

Plötsligt blir allt tyst
Jag hör ej ett knyst

Jag ser en skarv
som tar en sarv
som tar en larv

På havets botten
har jag nu fått'en
insikt om min kamp
och ett avstamp

mot min egen yta
och med detta arv
kan även jag flyta
som en vacker skarv




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-12 17:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ett live i skarven mellan, mycket trevlig läsning det tackar jag för, inspirerande med!
2021-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP