Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Håll drömmen vid liv.


Kajan

KAJAN

Vi kan se henne vaja
på domkyrkans tak
Hon är en ärrad kaja
Detta är hennes gemak

Mannen sitter bredvid
Hans namn är Kaj
och bägge är på glid
men hon är ej skraj

eftersom det är bakslag
som format hennes jag

Hon är kall inför korpsånger
som hörts åtskilliga gånger

Hon är faktiskt ganska glad
för i vårat land
finns hennes drömmars stad
som är Härnösand

Hennes dröm är vit och grann
och ger henne mod i barm
att flyga den väg som är sann
gör henne mjuk och varm

När hon väl faller i backen
bryter hon inte nacken
utan närmar sig en strand
som ligger i Härnösand

Men Kajs ord är kalla
när han ser henne falla

Det som hörs från Kaj
är ett upprepat "aj, aj, aj"




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-13 15:33



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja kajorna är en lustig liten en... Här förmörkar de himlen så stor är flocken, förra veckan nya ungar redan flygfärdiga pga den milda hösten så de får antagligen tre kullar i år, då blir flocken fördubblad... Sparvhöken och duvhöken i området ökar i takt med kajorna, tillika färre duvor... Ja kajan en poetisk vän att återkommit till... En medlem här har detta namn tillika... Bra diktat med snygga rim, till en fin stad!
2021-01-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag såg en korp i dag. De kommer allt längre in i bebyggelsen.
2021-01-13

  bohemen VIP
Kajor är visst kloka...här i min stad har vi korpen som symbol.
2021-01-13

  bohemen VIP
Kajor är visst kloka...här i min stad har vi korpen som symbol.
2021-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP