Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem är folk och vem är rövare?


Rövarfågeln

RÖVARFÅGELN

Under mina ögonlock
och en upplyst bro
möter en fågelflock
greven från Rotebro

Brons enda ambition
är att vägleda
bilarnas aggression
mot sin livsleda

Greven är på sin vakt
och haltar i sin takt

Greven är pank
och fågelfri
och hans stank
är ett frieri

till livet under den bro
som leder från Rotebro

Greven är på kärleksstråt
men sjunger en rövarlåt

och fåglarna känner
att dom nu är vänner

Det är en ensam chaufför
och inte bilarna som kör

över denna greve
som dom sett på teve

och över denna fågelflock
så ingen får någon chock

Jag öppnar mina ögonlock
och drabbas av kulturchock

och faller i en stillsam gråt
när bilarna kör på rövarstråt

Greven for nog till Rotebro
för att finna lugn och ro




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-01-14 14:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP