Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jorden är rund och vi möts i en dröm.


Polarisering

POLARISERING

Havet var kallt
vattnet var salt

Han var dock inte svag
utan badade varje dag

Men så kommer natten
Han lämnar sitt vatten

och lägger sig på isig mark
Det är denna kalla natt
som han drömmer om att
vara stor och jättestark

och vit som en björn
från jordens andra hörn
Fast han är en pingvin
vaknar han med en min

Han ser himlavalvet
och känner skalvet

från havets mörka själ
och som vill honom väl

Han hör sitt eget skratt
Det är en underbar natt

Han går till sin isvak
och funderar på en sak:
Pingviner är väl något som
isbjörnar drömmer om




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 128 gånger
Publicerad 2021-01-17 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP