Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sanna livet är inte ytligt.


Viggen

VIGGEN

Drömmer vareviga natt
om min avlivade katt

Men när det blir dag
möter kanske jag

en glad och pigg
liten vit vigg

som lever sunt
och simmar runt

på vattnets yta
men vars sanna dröm
är att aldrig flyta
med en stilla ström

Viggen tar en risk
som söker det djup
som gör fågeln frisk
och ger den kallsup

som berusar vår vigg
vilken utan problem
samsas med en spigg
i ett ekologiskt system

Bland alla makrofyter
och allt som ej flyter

är viggen en av dem
som bor i detta hem

Och här vilar den skatt
som är min himlakatt




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-01-24 16:56



Bookmark and Share


  minblekakind VIP
Fint!
2021-01-28

  stormengudrun VIP
Oh, var undulat heter också Viggen :-)
2021-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP