Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
27 januari 1945.


FÖRINTELSENS MINNESDAG!

Förintelsens minnesdag uppmärksammas
den 27 januari och är den internationella
minnesdagen för Förintelsens alla offer,
baserad på dagen med samma datum då
fångarna i koncentrationslägret i Auschwitz
befriades 1945. Minnesdagen är till för alla
som bekämpar intolerans, främlingsfientlighet,
rasism och antisemitism. Sedan 1999 har det
varit en nationell minnesdag i Sverige och FN
deklarerade 2005 denna dag som internationell
minnesdag. I Sverige högtidlighålls Förintelsens
minnesdag årligen.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-26 12:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje