Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vintrigt möte

 

mitt i en dunge
lövträd lyfter sina grenar fingrar på mörkret
släpper in gryende dag
står på jorden, jag,
fötter i fodrade stövlar
mina knotiga fingrar
nakna som lönnens grenverk
sammanför händerna, knäpper dem
skapar en skål
en osynlig tråd föds däri,
fast i längtans kupa
flyger med Andens ankare
utom synhåll
att fästas i nådens stjärneväv
med varp och garn
av kärlek, hopp och tro
jag knäböjer i sinnet
för ankartrossens vår




Fri vers av Per Rydberg
Läst 265 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-26 13:54



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker text fylld av nåd.
2021-01-26

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om en känsla av andlighet mitt i vinterkölden.
2021-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg