Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi möts i drömmen.


Katten och duvan

KATTEN OCH DUVAN

Den varade bara en kvart
Det var drömmen i en katt
som mestadels var svart
och sover dag och natt

Utanför dess vägg
sitter en duva
på sina vita ägg
för att ruva

När klockan är kvart i fem
flyger katten mot duvans hem

Äggen ligger ensamma
utan sin duvmamma

Katten försöker nu skala
äggen som är ovala

Ur sitt fågperspektiv
drömmer duvan samma mara
Känslan formar adjektiv
när de möts i drömmens vara

fast katten är ett däggdjur
och duvan är ett äggdjur

Klockan har nu slagit fem
och de vaknar i sina hem

Jag vet ej vad de drömt
men djuren har ej glömt

mardrömmen som var sann
för detta har jag känt
och det var därför jag fann
att detta faktiskt hänt




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-02 17:06



Bookmark and Share


  Dan Berg VIP
Jag är rätt nöjd med den formuleringen.
2021-02-02

  Magdalena Eriksson VIP
roligt!
fast katten är ett däggdjur
och duvan är ett äggdjur
2021-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP