Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En flygtur mot jordens inre.


Den inre flygturen

DEN INRE FLYGTUREN

Under jorden
växer orden

som baljväxter
bland kontexter

Dessa bildar miljoner
olika interaktioner

Men även nåt som kryper
vilket nog är arketyper

En omogen student
ägnar sig åt trams
som ej är himlasänt
utan endast flams

En politiker
står och skriker
i sitt eget snömos
som stinker svavelos

En centralbyråkrat
bjuder på mikromat
och som efterrätt
serveras en blankett

Allt detta gör mig extrem
och tvingar mig att flyta
som ett problem
på havets yta

För jag vill
så himmelskt gärna
flyga till
en jordisk kärna




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-04 17:53



Bookmark and Share


  Dan Berg VIP
Tack för dom orden!
2021-02-04

  Solstrale VIP
Denna var ekvilibristiskt superlatent!
2021-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP