Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Renhet ger storhet.


Fåglar som vågar

FÅGLAR SOM VÅGAR

Att fånga en rovfisk
är alltid en stor risk

En gammal knölsvan
är gulnad och ölvan

En färglös liten fink
drunknar i en grön drink

Och denna kalla natt
fylls en mås av skratt

Vareviga dag
rör en både svag
och förrädisk vind
vid en fågelkind

Vinden viskar
om rovfiskar

Och om havets djup
och om den kallsup

som gör en fågel ren
som en sjunkande sten

om den vågar den jakt
som möts av en rovfisk
i en farlig kärleksakt
och är en jättestor risk

ety bägge kan förlora
men också bli jättestora

Ingen fågel blir frisk
om den fångar en fisk
i en bottenlös skål
som fylls av alkohol

Att vara bäggedera
är dock en jätterisk
men kan attrahera
både fågel och fisk




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-10 16:45



Bookmark and Share


  Dan Berg VIP
Jag känner mig smickrad!
2021-02-12

  bibbi ahrnstedt
Så skicklig diktare, sådan humor och vilka rim
2021-02-12

  Dan Berg VIP
Vilka vackra ord du skänker mig!
2021-02-10

  Solstrale VIP
Finurlig skapelse med twist! Gillas, den ton av lärdom!
2021-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP