Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ketchup

Jag har börjat äta ketchup av symboliska skäl.
En röd kladdig pöl över mina snabbmakaroner.

När jag står lutad över diskhon faller en droppe blod
från min näsa
ner i kastrullen
och så några till.
Jag böjer huvudet bakåt
och det rinner tillbaka in.

Var på kroppen likfläckar uppstår beror på
i vilken position man befinner sig efter dödsögonblicket.
När hjärtat slutar slå
lägger sig blodet till ro
i kroppens lägsta punkt.

Det kan hända att dina var på bröstet,
men jag vet inte.




Fri vers (Prosapoesi) av nikkifager
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-12 14:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nikkifager
nikkifager