Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fruktfat

Varje gång jag kliver in på Hemköp plockar jag på mig tre päron.
I min lägenhet ligger de senaste tre i en papperspåse och förmultnar,
lämnar blöta fläckar på mitt bord.
I butikens fruktavdelning flirtar vi,
fladdrar med ögonfransarna och
visar våra bästa sidor.
Väl hemma är magin borta
och vi ser på varandra med avsmak,
päronen och jag.

En gång köpte jag ett äpple som jag aldrig åt
och till slut blev det en inredningsdetalj.
Det låg ovanpå min kyl i månader
men ruttnade aldrig.
Slängde det när jag bytte stil.

På insidan av min ryggsäcks ytterficka
finns mintgröna spår av möglig clementin.

Frukt som dör mjuknar först,
människan stelnar till.




Fri vers (Prosapoesi) av nikkifager
Läst 141 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-23 17:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men Frukt-Sid är alltid glad.
2021-02-23
  > Nästa text
< Föregående

nikkifager
nikkifager